Nel·lo Monfort Lázaro1, Maria Dolores Fenollosa Tamarit2, Consuelo Garcia Carbó3, Aranzazu Vivas Rovira4, Fernando Sierra Diaz5.
1: Metge Familiar i Comunitari, Consultori Auxiliar de Vallibona, ZBS Morella. Departament de Salut de Vinaròs
2: Metgessa de Família, Consultori Auxiliar d’Ares del Maestrat. ZBS Vilafranca. Departament de Salut de Castelló.
3: Infermera, Consultori Auxiliar de La Mata, ZBS Forcall. Departament de Salut de Vinaròs
4: Metgessa de Família, Consultori Auxiliar de Cinctorres, ZBS Forcall. Departament de Salut de Vinaròs
5: Metge General, Consultori Auxiliar de Cinctorres, ZBS Forcall. Departament de Salut de Vinaròs
Contacte: Nel·lo Monfort Lázaro, nelmonfort@gmail.com.
Els autors declaren no tindre conflicte d’interesos en la realització del present article.
Citar com a: Monfort Lázaro N, Fenollosa Tamarit MD, Garcia Carbó C, Vivas Rovira A, Sierra Diaz F. Resposta rural davant la crisi de la Covid: treball en xarxa i col·laboratiu. fml. 2020; 25(2):4p
“A què les coses semblen més fortes quan no eres tu qui les fa? A què les coses les veus més clares quan t’estan amenaçant?
El cel de les Illes Caiman. Senior i el cor brutal. El poder del voler. 2014
Molt poca gent podia imaginar com aquells casos de pneumònia provocada per un nou tipus de Coronavirus en la regió de Hubei que vam veure a les notícies durant les primeres setmanes de gener, ens canviaria tant la vida, la manera de relacionar-nos entre nosaltres i els nostres pacients i tota la práctica clínica que fins aleshores realitzavem.
L’Atenció Primària ha rebut l’embat d’aquest SARS-CoV-2 i de la COVID-19, un gran desafiament que ens ha exigit el millor de nosaltres. Tot i l’infrafinançament i la falta de reconeixement de la importància del nostre treball en la gestió de la crisi, el Tsunami que estem patint ha provocat canvis, que ben implementats, entenem que poden millorar i enfortir a l’Atenció primària del futur pròxim.
Han estat dies de PORS, al contagi nostre i de les nostres famílies, por de no errar i prendre decisions correctes en pro del benestar dels nostres pacients, de DUBTES, de tractar telefònicament als pacients concentrant els nostres coneixements buscant resoldre complicacions de salut en les quals normalment s’exploraria físicament al nostre pacient, d’INCERTESA, pels canvis continus de protocols i guies, dies d’ANSIETAT I ESTRÉS en preguntar-te la finalitat i efectivitat del nostre treball.
Igual que per a moltes altres situacions el fet de treballar en el medi rural en l’actual pandèmia té unes característiques diferents a treballar en altres llocs; atenem a una població envellida, dispersa, amb una important bretxa digital, amb els Consultoris Auxiliars tancats… sobretot si s’intenta convertir les febleses en fortaleses.
CASOS y EXPERIENCIAS.Resposta rural davant la crisi de la Covid treball en xarxa i col·laboratiu
Deja una respuesta
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.